APPELSCHA – Partycentrum By Bouma is momenteel druk bezig met een verbouwing voor het creëren van een nieuwe Discotheek aan de Boerestreek. In samenwerking met DJ Show Nederland (www.djshownederland.nl) zal er maandelijks DiscoDasco XL worden georganiseerd. DiscoDasco dat al twee jaar erg populair is onder jongeren uit de hele regio. De discotheek zal zo 400 bezoekers kunnen huisvesten met een eventuele uitbreiding naar 750 bezoekers zoals in het verleden al vaak met de oud & nieuw feesten werd georganiseerd.

De discotheek moet een aantrekkingskracht hebben in de gehele regio en zal bij succes vaker worden geopend in de maand. Momenteel wordt de zaal in By Bouma verbouwd tot discotheek. Nieuwe geluidsapparatuur, truss systemen, discoverlichting, een heuse bierbar waar alleen bier te verkrijgen is naast de gewone bar, verhoogde podia en diverse steigerhout elementen zullen de zaal omtoveren tot echte discotheek.

De discotheek krijgt een aparte ingang, aparte wc`s en is volledig af te sluiten van het partycentrum By Bouma. Door verschillende danspodia en sfeervolle aankleding is elke laatste zaterdag van de maand een unieke staplocatie voor de regionale jeugd. Door de vele mogelijkheden zullen ook Nederlands bekendste DJ`s hun opwachting gaan maken het komende jaar. De Discotheek zal eerst één keer per maand worden geopend, elke laatste zaterdag van de maand en entree is gratis. 26 oktober is de officiële opening van de discotheek aan de Boerestreek.

DiscoDasco XL trapt af met het thema Ex Pornstar met meerdere DJ`s. Er is een gratis drankje bij binnenkomst om de opening te vieren, hiernaast zijn er speciale acts zoals een striptease die gelijk gebruik kan maken van het verhoogde danspodium. Het beloofd een bijzondere avond te worden net zoals zaterdag 30 november met DiscoDasco XL Glow in the Dark en kerstavond dinsdag 24 december DiscoDasco XL Crazy X-mas nigh.