HEERENVEEN – De politie hield vrijdagnacht op de Vleesmarkt in Heerenveen een 22-jarige man uit Oldeberkoop aan voor belediging. Zijn drie jaar oudere broer, ook uit Oldeberkoop, werd korte tijd later ingerekend voor het belemmeren van de agenten.

De 22-jarige had onenigheid gehad met een vrouw en hij wilde dat de agenten deze vrouw direct moesten aanhouden. Toen dat kennelijk niet snel genoeg ging, beledigde de man de agenten met bepaalde scheldwoorden. Tijdens het inrekenen van de 22-jarige bemoeide zijn 25-jarige broer zich met de aanhouding. Hij belemmerde de dienders door steeds tegen hun aan te lopen en door zich vervelend en dwars te gedragen. Uiteindelijk werd ook de 25-jarige aangehouden voor belemmering. De broers werden in een cel ingesloten. Zij worden vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.