APPELSCHA – Brandweer man Hendrikus van der Honing van het brandweerkorps van Appelscha zat afgelopen maandag 25 jaar bij de brandweer. Per 1 november van dit jaar stopt hij ook nog eens met het werk voor de brandweer van Appelscha. Dit konden zijn collega-brandweermannen natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Rond 17.45 uur gingen de piepers van het korps Appelscha met de mededeling dat er brand op de Wester Es was. Hier was echter niks van waar, alleen dat wist Hendrikus niet.

Collega brandweerleden hadden achter de kazerne een brandweerbusje met een versierde aanhanger neergezet. Hier moest hij in gaan zitten en met luide sirenes werd de jubilaris door het dorp gereden. Na de rondtoer werd er met zijn collega’s en zijn familie gegeten in de kazerne waar ook nog eens oude herinneringen werden aangehaald over zijn loopbaan bij de brandweer.