NIJEBERKOOP – Zondagavond omstreeks 18.00 uur vond er op de Bovenweg (N351) in Nijeberkoop een ongeval plaats waarbij drie voertuigen betrokken raakten.

Een 75-jarige inwoner van Nieuw Weerdinge die met zijn vrouw in de richting van Oosterwolde reed kwam door een nog onbekende oorzaak in botsing met een terreinwagen met daarachter een paardentrailer die in tegenover gestelde richting reed. De terreinwagen kwam veilig tot stilstand langs de weg. De personenauto raakte vervolgens frontaal een tweede tegemoet komende 22-jarige automobilist uit Wolvega. Alle betrokkenen konden op eigen kracht hun voertuig verlaten. Een 74-jarige inwoonster van Nieuw Weerdinge raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

De verkeersongevallen analyse van de politie is geruime tijd bezig geweest met een onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval. Bergingsbedrijf Broekhuizen uit Donkerbroek heeft de voertuigen geborgen. Tijdens de afhandeling van de aanrijding is de N351 geruime tijd afgesloten geweest voor het verkeer.