APPELSCHA – De organisatie van het Oud en Nieuw feest in Appelscha pakt na jaren weer groots uit met Oud & Nieuw Party XL. Doordat het feest vorig jaar was uitverkocht is er naar een nieuwe locatie gezocht. Duinen Zathe is de nieuwe locatie die aan alle eisen voldoet voor een groot regionaal top feest in Ooststellingwerf. Dankzij een goede samenwerking tussen Bos Tapservice, Duinen Zathe, DJ Show Nederland en de gemeente Ooststellingwerf kan dit spectaculaire feest in Appelscha plaatsvinden.

Jong en oud in de gemeente Ooststellingwerf kunnen zich gaan opmaken voor een geweldige jaarwisseling in Duinen Zathe. Na maanden lange voorbereiding is het komende dinsdag eindelijk zover in Appelscha. Organisatoren Herman Jasper, Peter Bos en Herman Ockhuizen hebben eindelijk een ideaal feest weten te organiseren wat veel mensen in de regio zal aanspreken. Gemeente Ooststellingwerf die al jaren het Oud en Nieuw feest subsidieert is ook erg content met de nieuwe locatie omdat het qua veiligheid meer dan aan alle normen voldoet. Het voordeel voor de organisatie is dat de nieuwe locatie Duinen Zathe destijds speciaal in het leven is geroepen voor dit soort grote festiviteiten. Alle faciliteiten zijn aanwezig zoals een groot podium, 25 toiletten, een snackhoek, grote garderobe en voldoende drank uitgiftes. De zaal heeft een erg gezellige uitstraling, met karakteristieke huisjes aan de zijkanten van de zaal, sfeerverlichting en andere sfeer verhogende elementen. De zaal heeft een knusse uitstraling maar kan 1500 mensen herbergen. Het feest is ruimtelijk opgezet zodat alle aanwezigen zich goed zullen vermaken.

‘Een ongekend divers feest voor jong en oud’, zegt Peter Bos van Bos Tapservice die al jaren het Oud en Nieuw feest organiseert. Medeorganisator Herman Ockhuizen is blij met de grotere locatie omdat vorig het Oud en Nieuw feest bijna uit de voegen knapte door de massale opkomst. Herman Jasper is enthousiast over het feest tijdens de jaarwisseling in zijn Duinen Zathe. Het biedt zoveel meer mogelijkheden en diversiteit wat mensen wel aan moet spreken.

Herman Ockhuizen van DJ Show Nederland verteld over de zes verschillende area’s die zijn ingericht voor dit regionale feest. Naast de hoofdzaal is er een aprés ski bar ingericht waar drie verschillende DJ’s van DJ Show Nederland de tent op de kop gaan zetten. Naast de aprés ski is Casino Playland geopend, met een beetje gelukt ga je rijk het nieuwe jaar in grapt Herman Ockhuizen. Hiernaast is er een snack Area ingericht om rustig wat te kunnen eten.

In de hoofdzaal treedt coverband Boulevard op. Deze band speelt nummers uit de top 40 en gouden hits uit het verleden. ‘We hebben extra geïnvesteerd in goede muziek om zo ook het oudere publiek aan te spreken’, verteld Peter Bos. Met Boulevard op het hoofdpodium is feest gegarandeerd. Hiernaast zal DJ Show Nederland het hoofdpodium betreden om het feest nog groter te maken dan het al is. Tijdens de avond heeft de organisatie een aantal verrassingen in petto voor het publiek, die het feest completeren.

Om het feest voor omliggende dorpen toegankelijk te maken is een pendelbus in het leven geroepen die tussen de dorpen Elsloo, Makkinga, Oosterwolde en Appelscha zal gaan rijden. Voor vijf euro per rit kun je meerijden met de touringcar van Drenthe Tours tussen 01:00 uur en 07:00 uur. De bus rijdt de hele nacht door om zoveel mogelijk bezoekers van dienst te kunnen zijn. In Elsloo is de kruising van de Hoofdweg en Kloosterweg de opstap plaats, in Makkinga de Brink en in Oosterwolde het busstation.