Hond waarschuwt bewoners voor brand in Haulerwijk

HAULERWIJK – In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.30 uur moest de brandweer van Haulerwijk uitrukken voor een brandgerucht aan de Leeksterweg in Haulerwijk.

Bij aankomst van de brandweer bleek dat er in de woning daadwerkelijk brand woedde. De hond van de bewoners sloeg kort voor het ontdekken van de brand aan waarna de bewoner ging kijken, hij ontdekte hierop de brand in de woonkamer. De brandweer van Haulerwijk wist de brand te beperken tot de woonkamer. Overige vertrekken in de woning liepen wel rook- en waterschade op.

De bewoners konden tijdig het pand verlaten, waardoor niemand gewond raakte bij de brand. Een naast de woning gelegen vuurwerkopslag liep geen gevaar. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Naar alle waarschijnlijkheid is de brand ontstaan bij de houtkachel. Voor de bewoners werd stichting salvage ingeschakeld.

About Post Author

Geef een reactie