HUIS TER HEIDE – Ondanks een uitgebreide zoektocht heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een waarschijnlijk gewonde automobilist niet gevonden.

Rond middernacht verloor op de Kolonievaart een automobilist de macht over het stuur en belandde met zijn auto in de sloot. Een getuige sprak nog met de bestuurder, die kort daarop het veld in liep en verdween. In de auto is bloed aangetroffen. De politie denkt dan ook dat de bestuurder bij de aanrijding gewond is geraakt.

Omdat de man dus waarschijnlijk gewond was, is de politie in de omgeving een zoekactie gestart. Daarbij is o.a. een helikopter ingezet en is gebruik gemaakt van een hond en een warmtecamera. De bestuurder is echter nergens aangetroffen. Ook een Burgernetactie leverde geen reacties op.

De weggelopen bestuurder was gekleed in een militaire jas. De auto staat op naam van een inwoner uit Oosterwolde. Omdat de eigenaar van de auto militair is gaat de politie er van uit dat hij dan ook daadwerkelijk in die auto heeft gezeten. Het onderzoek is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.