BOIJL – De politie hield vrijdag rond 3.30 uur een 63-jarige man uit de gemeente Weststellingwerf aan voor rijden onder invloed. De man wordt er ook van verdacht dat hij zijn vrouw in hun woning heeft mishandeld en bedreigd. De verdachte was na het geweld in zijn auto weggereden. Hij reed vervolgens op de Dwarsvaartweg in Boijl in een greppel.

Een blaastest wees uit dat de man te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,7 promille (745 ug/l) alcohol in zijn bloed had. De politie nam het rijbewijs van de 63-jarige in. De vrouw van de verdachte heeft al aangifte gedaan. Zij was volgens eigen zeggen geslagen en bedreigd met een mes. Het betreffende voorwerp werd in beslag genomen. De verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.