WIJNJEWOUDE – Bij een ongeval op de Nije Heaawei is in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige inwoner Wijnjewoude om het leven gekomen. Een 21-jarige inwoner van Hoornsterzwaag raakte ernstig gewond en een 21-jarige inwoner van Wijnjewoude licht gewond. De drie zaten bij elkaar in de auto.

Door nog onbekende oorzaak raakte het voertuig van de weg en botste tegen een boom. Een voorbijganger waarschuwde de hulpdiensten. Het 23-jarige slachtoffer overleed op de plaats van het ongeval. De 21-jarige man uit Hoornsterzwaag werd door het personeel van de traumahelikopter en de ambulance gestabiliseerd en vervolgens met ernstige verwondingen overgebracht naar het UMCG in Groningen. Zijn leeftijdsgenoot raakte licht gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De man bleek de bestuurder van het voertuig te zijn. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol had gereden, werd bij hem een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan is nog onbekend. Bureau Verkeersongevalsanalyse stelt een nader onderzoek in.