OOSTERWOLDE – De politie voerde donderdagmiddag en avond in onder andere Makkinga, Oldeberkoop en Elsloo controles uit in het kader van het Donkere Dagen Offensief.

Op de N351 ter hoogte van Makkinga controleerde men het verkeer. De nadruk van deze controle lag bij opsporing in verband met inbraak en diefstallen. Ook werd er een zogenaamde voetjesactie gehouden waarbij meerdere voetjes werden uitgedeeld. Ook werd er 1 maal proces-verbaal opgemaakt tegen een bestuurder die zonder rijbewijs reed.

[b]Donkere Dagen Offensief[/b]
De ervaring leert dat ieder jaar tijdens de donkere herfst- en wintermaanden de kans op woninginbraken, alsmede overvallen en straatroven, toeneemt. Daarom richt de politie in deze periode haar inspanningen op dit gebied. Bijvoorbeeld door plaatselijk meer te surveilleren in uw buurt en preventieve acties te houden.