HAULERWIJK – De politie heeft een 52-jarige inwoner van Haulerwijk aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs en voor de diefstal van elektriciteit. De agenten kwamen de man op het spoor via een Anonieme Melding en eigen onderzoek.

In de woning werden 119 hennepplanten aangetroffen. Daarnaast bleek de elektriciteit illegaal te zijn afgenomen. Alle goederen zijn door de agenten in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Tegen de 52-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Waarom strijd tegen hennep
Het is van belang om hennepkwekerijen te ontruimen. Het is illegaal, gevaarlijk voor de omgeving en het brengt vaak veel schade toe. Daarnaast brengen we zo de criminelen een slag toe door de hennep en alle apparatuur in beslag te nemen. En om geld en goederen die met deze criminele activiteiten verkregen zijn af te pakken. En dan pak je criminelen daar waar ze het meest gevoelig voor zijn. Misdaad mag niet lonen!

Aanpak hennepteelt
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.