OOSTERWOLDE – De jaarwisseling in Ooststellingwerf is evenals voorgaande jaren rustig verlopen. De brandweer werd tijdens oudejaarsavond en na middernacht in totaal drie keer gealarmeerd. Twee keer moest men daadwerkelijk in actie komen. In Haule was een auto in brand gestoken en in Appelscha bleek een ondergrondse container mogelijk door vuurwerk in brand te zijn geraakt. Een autobrand die oudejaarsavond op de Lage Esch in Oosterwolde werd gemeld bleek te gaan om vuur tonnen, de brandweer rukte hiervoor niet uit.

De politie hield tijdens de jaarwisseling in Oosterwolde één verdachte aan bij een incident op de Oldemaad. Ook werd er op oudejaarsavond op de valreep nog een drankrijder gepakt die 1220 ug/l blies. Het Oud en Nieuw-Feest bij Duinen-Zathe in Appelscha verliep ook dit jaar rustig.

[b]Elders in de provincie[/b]
Elders in de provincie werden in totaal 28 personen aangehouden door de politie voor uiteenlopende feiten. Twaalf vuurwerkslachtoffers werden in diverse ziekenhuizen in de provincie behandeld. Bij de verschillende doktersdiensten in de provincie meldden zich 23 vuurwerkslachtoffers.

De Friese brandweer en geneeskundige diensten die gedurende hun diensten tijdens de jaarwisseling op straat aanwezig waren, kijken terug op een gemoedelijke sfeer. In twee gevallen werden personen aangehouden wegen geweld tegen agenten. Dit betrof een incident in Ternaard en Wolvega.