HEERENVEEN – De politie heeft de afgelopen weken gewerkt om de verdachten en getuigen van een zware mishandeling te verhoren. In de nacht van zaterdag op zondag van 1 op 2 februari, werd het slachtoffer, een 16-jarige inwoner van Joure in een horecagelegenheid aan de Oude Koemarkt, zonder enige reden, zwaar mishandeld waardoor hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

Naast diverse kneuzingen, liep het slachtoffer nog een zware hersenschudding op. Hij is tot op heden nog steeds niet hersteld van het geweld wat er tegen hem werd gebruikt.

Tijdens het onderzoek werden de verdachten, een 18-jarige inwoonster van Katlijk, een 22 en 19-jarige inwoner van Heerenveen en een 24-jarige inwoner van Donkerbroek aangehouden en als verdachte gehoord. Na overleg met officier van Justitie werden de verdachten heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal op gemaakt.