WATEREN – Een 18-jarige jongen uit Smilde is in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen bij een ernstig verkeersongeval aan de Appelschaseweg in Wateren.

Drie inzittenden uit Appelscha raakten hierbij gewond. Het gaat om een 17-jarig meisje die ernstig gewond naar het ziekenhuis in Groningen is gebracht en een 18-jarige jongen die in kritieke toestand is opgenomen in hetzelfde ziekenhuis. Een andere inzittende, een 19-jarige jongeman, is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

De auto waarin de vier inzittenden zaten is, door nog onbekende oorzaak, in een bocht van de weg geraakt en half in de sloot, tegen een boom tot stilstand gekomen. Alle inzittenden moesten door de brandweer van Appelscha en Vledder uit het voertuig worden bevrijdt. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

[b]Update:[/b]
De politie meldt maandagochtend dat de 18-jarige jongen uit Appelscha, die in kritieke toestand opgenomen was in het ziekenhuis van Groningen, in de loop van zondag is overleden.