OOSTERWOLDE – De weg N381 gaat een weekend dicht tussen Oosterwolde (kruispunt Venekoten) en de aansluiting met de Drentse grens. Vanaf vrijdag 17 april 18.00 uur tot maandagochtend 20 april 06.00 uur wordt het verkeer omgeleid bij Oosterwolde en bij Beilen / Smilde. In dit weekend worden er 20 duikers, ecopassages en faunatunnels onder de weg gemaakt. Deze maatregelen dragen bij aan de ecologische versterking van de flora en fauna van het Drents-Friese Wold. Daarnaast wordt asfalt gefreesd en wordt de fietstunnel bij Kraaiheidepollen in Appelscha geplaatst. Aannemer Heijmans voert in opdracht van Provincie Fryslân dit weekend de werkzaamheden uit waardoor de weg op verschillende plaatsen is opgebroken. U wordt ter plaatse omgeleid.Om de bereikbaarheid van het gebied te waarborgen worden de werkzaamheden in het weekend uitgevoerd. Zowel overdag als s nachts. Dit kan gepaard gaan met enige geluidsoverlast. De oversteken bij de Tilgrupsweg en Terwisscha/Wester es blijven beschikbaar voor verkeer tijdens het weekend.