BAKKEVEEN – De politie heeft woensdagavond met de arrestatie van twee mannen in Bakkeveen de bouw van een hennepkwekerij gestopt.

Agenten namen naar aanleiding van een tip een kijkje aan de Greate Kamp. Zij zagen een bestelbusje bij een woning die kort erna vertrok en via de Finnekamp aan de achterkant van het huis parkeerde waarna mannen met pakken isolatiemateriaal begonnen te sjouwen.

Bij een routinecontrole vertelde een van de mannen dat zijn ID-kaart in de woning lag. Daar stuitten de agenten op diverse spullen om een hennepkwekerij mee te kunnen installeren. Op de zolder bleek al een plantage in opbouw te zijn. De elektriciteitsmeter was gemanipuleerd.

De twee mannen, een 50-jarige en een 28-jarige inwoner van Bakkeveen, werden aangehouden, formeel voor het voorbereiden van illegale hennepteelt. De kwekerij in opbouw werd vernietigd.