HOORNSTERZWAAG – Woensdagavond rond 22.30 uur is een 49-jarige man uit Winsum (GR) om het leven gekomen bij een ernstige aanrijding op de Bij de Leijwei tussen Hoornsterzwaag en Donkerbroek.

Zijn 44-jarige vrouw raakte ernstig gewond en werd in kritieke toestand met een traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Een 18-jarige zoon van het echtpaar raakte door de aanrijding lichtgewond evenals twee vrienden (24 jaar uit Zoutkamp en 21 jaar uit Wetsinge).

De groep stond in de omgeving op een camping en zij waren bezoeker van het Oldtimerfestival wat Hemelvaartsdag in Hoornsterzwaag word gehouden. De vijf waren onderweg naar het evenemententerrein. Zij liepen langs de weg en op een gegeven moment werden zij van achteren aangereden door een 20-jarige automobilist uit Akkrum.

De automobilist werd kort na de aanrijding aangehouden. Een blaastest wees uit dat de man geen alcohol had gedronken. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. De man zit vast en onderzoek moet uitwijzen wat de toedracht is geweest. Voor alle betrokkenen is slachtofferhulp geregeld.