HEERENVEEN – Een auto reed donderdagavond in Heerenveen in op een groep mensen onder wie een motoragent. Alle personen wisten aan de kant te springen. De autobestuurder ging er vandoor. Een van de inzittenden van de wagen kon na een achtervolging op de Heerenveenseweg bij Oldeholtwolde worden aangehouden.

De motoragent was rond tien uur met de afhandeling bezig van een aanrijding tussen enkele auto’s op de Trambaan in Heerenveen. Door de aanrijding moest het verkeer over de stoep waar ook de betrokkenen van het ongeluk en de motoragent stonden. Een auto leek eerst te stoppen maar stoof met gillende banden de stoep op. De aanwezige mensen sprongen weg, de motoragent die de wagen een stopteken wilde geven werd bijna geschept. Ook hij wist nog aan de kant te springen.

Een politiewagen zag korte tijd later de bewuste auto met hoge snelheid over de autosnelweg A32 rijden. Tijdens een achtervolging verloor de bestuurder bij de afslag Wolvega de macht over het stuur waarna onder meer een elektriciteitskastje werd geraakt en de wagen na een pirouette tot stilstand kwam. De inzittenden renden via het weiland weg. Een politie-eenheid zag enige tijd later een van de personen op een oprit op de Heerenveensweg in Oldeholtwolde. De 20-jarige inwoner van Oldeberkoop werd aangehouden. Een verdere zoekactie naar de andere inzittenden van de auto leverde vooralsnog niets op. De motoragent deed aangifte van poging doodslag.