OOSTERWOLDE – De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.30 uur op ’t Oost in Oosterwolde een verdachte aangehouden. De man was na het negeren van een stopteken in Leek op de vlucht geslagen voor de politie en werd achtervolgd door meerdere politievoertuigen.

Op de N919 bij Oosterwolde reed de verdachte Oosterwolde in, bij de Poiesz supermarkt op ’t Oost reed de man een doodlopende straat in waarna de politie hem met getrokken vuurwapens aanhield.

In de auto van de man vond de politie enkele kilo’s hennep. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een hennepzaak en is een bekende van de politie. De man staat als vluchtgevaarlijk te boek. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor onderzoek. De auto van de man is door de politie in beslag genomen voor onderzoek en werd door een bergingsbedrijf afgevoerd.