EEN-WEST – De politie heeft zondagavond een 35-jarige inwoner van Utrecht, een 18-jarige inwoner van De Meern en een 24-jarige inwoonster van Enschede aangehouden op verdenking van een insluiping in een woning. Bij deze insluiping was geld buit gemaakt.

Een 81-jarige man ging zondagmiddag samen met een familielid een stukje om zijn woonboerderij aan de Bakkeveensweg lopen. Bij de achterdeur stonden ze opeens oog in oog met een onbekende man en vrouw. Het duo kwam net uit de boerderij. Met een smoes probeerden ze weg te komen. Een auto stond de twee reeds op te wachten, waarna ze er vandoor gingen. Direct werd via 112 de politie gewaarschuwd. Daarbij werd een signalement van de drie doorgegeven en ook een beschrijving van de auto en het bijbehorende kenteken. Zondagavond zagen surveillerende agenten de auto op de A32 nabij Meppel rijden. De bestuurder kreeg een stopteken, waarna de drie inzittenden werden aangehouden. Het trio werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.