APPELSCHA – De politie heeft afgelopen dinsdagavond op een recreatiepark twee Poolse mannen van 35 en 37 jaar en een Poolse vrouw van 24 jaar aangehouden op verdenking van heling. In de bungalow waar de drie Polen verbleven vonden agenten tientallen fietsen en fietsonderdelen.

Bij de politie in Oosterwolde was informatie binnen gekomen dat in een bungalow op een recreatiepark in Apppelscha veel gestolen fietsen zouden staan. Reden om nader onderzoek te doen. Dinsdagavond gingen de agenten naar de betreffende bungalow. In één van de slaapkamers werden tientallen fietsen en fietsonderdelen aangetroffen. Het sterke vermoeden bestaat dat dit allemaal van diefstal afkomstig is. De drie Polen werden aangehouden. Momenteel worden alle in beslag genomen fietsen geïnventariseerd.

De gestolen fietsen in Appelscha zijn voornamelijk van het merk Gazelle. Veelal werden framenummers weggeslepen. Het onderzoek verloopt daardoor wat moeizaam.