OOSTERWOLDE – Woensdagavond rond 20.00 uur hield de politie op de Waardeel in Oosterwolde drie verdachten aan in verband met het bezit van een vuurwapen. Agenten controleerden op de Waardeel een auto waarin de drie zaten en zagen daarbij een vuurwapen liggen. De drie mannen werden aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Oosterwolde en twee mannen uit Smilde van 26 en 29 jaar. Na de aanhouding wist de één van de verdachten te ontkomen.

De politie kwam massaal ter plaatse om te zoeken naar de op de vlucht geslagen verdachte. Met politiehonden werd het bedrijventerrein afgezocht. De man werd niet meer aangetroffen.

De auto werd door de politie in beslag genomen en veilig gesteld. In de auto werd naast een vuurwapen ook een geldbedrag en een aantal gripzakjes met drugs aangetroffen. Het wapen, geld en de drugs zijn in beslag genomen.