MAKKINGA – Zaterdagmorgen omstreeks 08.40 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval op de N351 tussen Oosterwolde en Makkinga. Vermoedelijk door gladheid raakte een auto, bestuurd door een 67-jarige inwoner van Sneek, in de slip en botste op een tegemoetkomende wagen. De inwoner van Sneek en zijn 69-jarige uit IJlst afkomstige passagier werden gewond naar het UMCG in Groningen gebracht. De bestuurder van de andere auto, een 22-jarige man uit Norg, werd met letsel naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd.

Bij de hulpverlening werd naast politie, ambulances en de brandweer een traumahelikopter ingezet. De provinciale weg was vanwege het ongeluk geruime tijd gestremd. Bergingsbedrijven Broekhuizen en Wolves kwamen ter plaatse om de zwaarbeschadigde voertuigen te bergen.