OOSTERWOLDE – De politie voerde donderdagmiddag en avond in Oosterwolde een verkeerscontrole uit. De controle welke werd gehouden in het kader van het donkere dagen offensief was onder andere gericht op mobiel banditisme.

Op de provinciale wegen N351 van Makkinga naar Oosterwolde en de N381 tussen Appelscha en Donkerbroek werd het verkeer gecontroleerd door een [url=https://www.politie.nl/themas/anpr.html]ANPR[/url] voertuig. Bij een ANPR-hit werd het bewuste voertuig door een motoragent naar de controleplaats aan de Venekoterweg gebracht. Naast de ANPR selecteerden motoragenten ook voertuigen voor een controle. In totaal werden tientallen voertuigen en de inzittenden daarvan aan een controle onderworpen.

[b]Donkere Dagen Offensief[/b]
De ervaring leert dat ieder jaar tijdens de donkere herfst- en wintermaanden de kans op woninginbraken, alsmede overvallen en straatroven, toeneemt. Daarom richt de politie in deze periode haar inspanningen op dit gebied. Bijvoorbeeld door plaatselijk meer te surveilleren in uw buurt en preventieve acties te houden.

[b]Mobiel banditisme[/b]
De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor (inter)nationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan misdrijven waaronder diefstal en inbraak. Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. Door intensieve samenwerking en het delen van informatie wil de politie deze bendes een halt toeroepen.