OOSTERWOLDE – De politie heeft afgelopen week controles uitgevoerd bij de werkzaamheden aan de N381 ter hoogte van Oosterwolde. Automobilisten negeerden volgens de wegwerkers regelmatig de snelheidsbeperking waardoor er verkeersgevaarlijke situaties plaats vonden. Op verzoek van de wegbeheerder en de aannemer controleerde de politie afgelopen week op snelheid op het traject.

Maandag passeerden 3870 voertuigen de controle, hiervan reden er 907 automobilisten te hard. Woensdag passeerden 3789 voertuigen de controle, deze dag reden er 720 automobilisten te hard. Op beide dagen was de hoogst gemeten snelheid 83 kilometer per uur, waar maximaal 50 gereden mocht worden. Donderdag passeerden 4735 voertuigen de controle 835 reden er te hard. De hoogst gemeten snelheid was 97 kilometer per uur. De komende weken zal de snelheidscontrole worden voortgezet.