APPELSCHA – Op dinsdag 15 maart 2016 werden in de vroege ochtenduren twee inwoners van Noordwolde en Appelscha aangehouden. Ze worden verdacht van de handel in hennep en witwassen. Hun woningen worden doorzocht en tevens word onderzoek ingesteld in een boerderij in Weststellingwerf.

De politie Noord Nederland is het onderzoek gestart in Assen en heeft vandaag de verdachten aangehouden en aansluitend gestart met drie doorzoekingen. Naast Noordwolde en Appelscha betreft dit een woning c.q. boerderij in een kleine plaats in de gemeente Weststellingwerf. Er werden een hennepdrogerij, -knipperij en -verpakkerij aangetroffen met enkele tientallen kilo’s hennep, waarvan een gedeelte reeds vacuĆ¼m was verpakt. Deze goederen werden evenals 2 personenauto’s en 2 bestelauto’s in beslag genomen. Ook werd contant geld, een vuurwapen met munitie en administratie in beslag genomen. Daarnaast werden diverse soorten poeder aangetroffen, waarbij het mogelijk gaat om harddrugs; nader onderzoek zal dit uitwijzen.

Forensische opsporing doet op de locaties uitgebreid sporenonderzoek. Het onderzoeksteam heeft ondersteuning van gespecialiseerde zoekteams van Defensie. De verdachten zijn naar het politiebureau gebracht.