HAULE – Woensdagavond omstreeks 21:50 uur werd de brandweer van Haulerwijk alsmede de politie gealarmeerd voor een woningbrand aan de Polderweg (N918) in Haule. Eenmaal ter plaatse werd duidelijk dat er een explosie had plaatsgevonden in een schuur achter een woning. Tijdens de verkenning door de brandweer van Haulerwijk werd al snel duidelijk dat er twee personen betrokken waren bij de explosie en dat een van de slachtoffers was vermist. Hierop werd het sein middelbrand gegeven waarop ook de brandweer van Veenhuizen en diverse ambulances werden gealarmeerd. Een slachtoffer kon snel door de brandweer worden overgedragen aan de ambulancedienst. De ambulancedienst heeft in samenwerking met het mobiel medische team gezorgd voor de stabilisatie, waarna het slachtoffer met ernstig letsel is overgebracht naar het universitair medische centrum in Groningen. Het lichaam van de vermiste persoon werd niet veel later op de avond aangetroffen door de hulpdiensten. Omdat er sprake was van een drugslab kwamen meerdere agenten met zware vesten ter plaatse om het plaats delict te beveiligen. De omgeving, waaronder de Polderweg (N918) werd door de politie afgesloten in verband met gevaarlijke stoffen die vrij zouden zijn gekomen. De technische recherche zal ter plaatse een groot onderzoek instellen naar de exacte oorzaak van de explosie. Het landelijk faciliteit ontmantelen (LFO) zal ter plaatse komen om het drugslab te ontmantelen.