OOSTERWOLDE – Zaterdagavond omstreeks 18:05 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een explosie in een woning aan de Gijenham in Oosterwolde. Eenmaal ter plaatse bleek in een woning op de derde etage van een appartementencomplex een explosie te hebben plaatsgevonden. Door de explosie raakte de gevel en het dak van het complex zwaarbeschadigd. De brandweer korpsen van Oosterwolde, Appelscha en Drachten die met spoed ter plaatse waren gekomen hebben vervolgens alle woningen in het appartementencomplex ontruimd omdat er sprake was van instortingsgevaar. Bij enkele woningen werden de deuren geforceerd omdat de hulpdiensten geen contact konden krijgen met de bewoners. Bij de evacuatie werden gelukkig geen slachtoffers aangetroffen. De geĆ«vacueerde bewoners werden vervolgens opgevangen in het gemeentehuis. Volgens buurtbewoners waren er tijdens de explosie twee personen in de woning aanwezig. Een van de personen zou met een nog onbekend letsel op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis zijn gegaan, de tweede persoon kwam met de schrik vrij. Wanneer de geĆ«vacueerde bewoners weer terug kunnen naar hun woning is nog niet bekend. Er zal eerst onderzoek gedaan worden naar de toedracht van de explosie en of het gebouw veilig is of kan worden gemaakt. Netbeheerder Liander heeft later op de avond het complex afgesloten van het gasnetwerk.