OOSTERWOLDE – Al ruim 22 jaar is ondernemer Rones Zijnstra bezig om bij de gemeente Ooststellingwerf een gedoogvergunning te krijgen voor het vestigen van een coffeeshop in Oosterwolde. Dinsdagavond tijdens de raadsvergadering hield Zijnstra een betoog tegen de gemeenteraad. De gemeente Ooststellingwerf hanteert al jaren een nul beleid aangaande coffeeshops. Volgens Zijnstra wordt hierdoor het illegale circuit gesteund, want “Wat je niet ziet is er ook niet”.

Veel partijen zijn tegen het vestigen van een coffeeshop omdat het in strijd is met hun verkiezingsprogramma, alleen D66 is voor een legale coffeeshop in Oosterwolde omdat dit kan helpen in de aanpak en preventie van drugsoverlast. Volgens Zijnstra zitten de meeste andere partijen vastgeroest in hun eigen gelijk. Bij fractie bezoeken en contact met de partijen viel het hem op dat “sommigen er voor zichzelf zitten en niet voor de burger” aldus Zijnstra. De partijen willen niet met Zijnstra in gesprek, “Je kan nog zo veel argumenten en feiten aanvoeren, maar er word niet gekeken naar wat nodig is”.

Zijnstra hoopt dat na zijn betoog dinsdagavond bij de raad er een nieuwe deur is geopend om alsnog een gedoogvergunning af te geven voor een coffeeshopin Oosterwolde.