BOVENSMILDE – Zaterdagmiddag omstreeks 15:25 uur werden de Brandweer korpsen van Assen, Smilde en de hoogwerker van Groningen gealarmeerd voor een woningbrand aan de Magnoliastraat in Bovensmilde. Eenmaal ter plaatse was de brand reeds geblust door de bewoonster van de woning. De brandweer die snel ter plaatse was heeft een nacontrole uitgevoerd in de woning. Een ambulance kwam ter plaatse om de bewoonster te controleren op rookinhalatie, vervoer naar het ziekenhuis was niet noodzakelijk. Stichting Salvage is opgeroepen om de bewoonster bij te staan bij de afhandeling van de schade. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. De brandweer laat weten dat het in ieder geval iets van een dvd-speler is geweest wat heeft gebrand. Team Brandonderzoek (TBO) gaat hiernaar verder onderzoek doen.