UPDATE: Voertuig met zes inzittenden te water in Waskemeer

WASKEMEER – Zondagavond rond 19.25 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig te water op de Compagnonsweg tussen Waskemeer en Haulerwijk. Eenmaal ter plaatse bleek een personenauto met meerdere inzittenden te water te zijn geraakt. De hulpdiensten die snel en met veel materieel ter plaatse waren kregen de personen snel uit het water. Het aanwezige ambulance personeel waaronder twee mobiel medische teams ontfermden zich over de gewonden. Twee gewonden zijn in zorgelijke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, De vier andere gewonden raakte onderkoeld en zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Duikers van korps Leeuwarden hebben nog een zoekslag gemaakt in de vaart om te kijken of er nog meer personen in het voertuig bevonden, gelukkig bleek dit niet het geval. De verkeersongevallen analyse van de politie zal onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. De Compagnonsweg is tijdelijk afgesloten voor het verkeer.