Dodelijk ongeval op de N919 bij Oosterwolde

OOSTERWOLDE- Vrijdagmorgen omstreeks 10:55 uur werd de brandweer van Oosterwolde gealarmeerd voor een eenzijdig ongeval op de Schottelenburgweg (N919) in Oosterwolde. Tijdens het aanrijden werd duidelijk dat er meerdere slachtoffers waren op plaats incident. Omdat er meerdere slachtoffers waren werd er opgeschaald naar middel-hv waarop brandweer Appelscha, meerdere ambulances, en twee traumahelikopters werden gealarmeerd. Eenmaal ter plaatse werden de vier slachtoffers uit hun benarde positie bevrijd. Twee slachtoffers werden na medische behandeling met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Twee andere inzittenden raakte dusdanig ernstig gewond dat zij ter plaatse zijn overleden. De verkeersongevallen analyse zal uitgebreid onderzoek gaan verrichten naar de toedracht van het ongeval. De N919 zal tussen de Klazingaweg en de Rijweg nog enkele uren zijn afgesloten voor onderzoek en berging.