De brandweer van Appelscha mag zich gaan verheugen op een nieuwe kazerne. De reden hiervoor is dat de kazerne die op dit moment in gebruik is niet meer aan de normen van dit moment voldoet. Het huidige pand is op dit moment niet meer dan een garage voor de auto, een kantine en douches zijn niet aanwezig maar zijn wel vereist in de Arbo-wet. De plannen voor een nieuwe kazerne zijn dan inmiddels ook in werking gesteld aangezien een nieuwe kazerne de meeste makkelijke oplossing is. De vermoedlijke locatie is vlabij bij de ijsbaan aan De Steegde te Appelscha, een centrale plek in het centrum. Hiervoor zal de gemeente wel haar bestemmingsplan moeten wijzigen, anders is de bouw in het centrum niet mogelijk. De overige kazernes in de gemeente voldoen op het moment nog aan de strenge Arbo eisen maar dit word anders zodra er zich een vrouw meldt bij de posten Haulerwijk en Olderberkoop. De kazerne van Oosterwolde voldoet op dit moment aan alle eisen omdat deze net is verbouwd. Men hoopt de plannen voor een nieuwe kazerne binnen 2 jaar te kunnen verwezenlijke.

De kazerne op dit moment: