Op de A28 tussen Staphorst en Zwolle hebben vanmiddag rond 14.00 uur meerdere ongevallen plaatsgevonden. In beide rijrichtingen waren in totaal zo’n zeven aanrijdingen. Er zijn vier personen gewond overgebracht naar de Zwolse ziekenhuizen. Drie lichtgewonden konden ter plaatse worden behandeld.

Bij een aanrijding in de buurt van Staphorst waren acht voertuigen betrokken. Op de overige aanrijdingslocaties waren steeds ongeveer twee a drie auto’s betrokken. Hierdoor ligt het totaal aantal auto’s dat bij de ongevallen betrokken was op ongeveer 20. Minimaal drie personen zaten bekneld in hun auto’s en moesten door de brandweer bevrijd worden. Vermoedelijk is de mist de oorzaak geweest van de ongevallen. De A28 is in beide richtingen tussen Staphorst en Zwolle 1? uur afgesloten geweest.

Ook bij De Wijk raakten 19 personen gewond na verschillende ongevallen in de mist. Vijf personen raakten ernstig gewond (over hun toestand is op moment van publiceren nog niets bekend). Rond half drie gebeurde het eerst ongeval op de A28 ter hoogte van De Wijk (in zuidelijke richting).
Tussen 14.30-15.00 uur gebeurden er nog twee aanrijdingen tussen afslag 25 (Willem Moesweg) en afslag 26 (Rogat). Achterop deze auto’s zijn in dichte mist nog 12 auto’s gebotst. Het laatste slachtoffer werd tegen 17.40 uur uit de auto gehaald.

Politie, ambulance, brandweer, KLPD, Rijkswaterstaat en het mobiel medisch team van Groningen en Zwolle hebben hulp en bijstand verleend. De A28 was de hele middag gesloten van het Klaverblad bij Hoogeveen tot de afslag Rogat. Het wegdek is door Rijkswaterstaat schoongemaakt, tegen 19.00 uur werd de weg weer vrij gegeven voor verkeer. Het verkeer uit Emmen en Groningen werd omgeleid via de N48 (over Ommen).

De verwachting is dat de mist deze avond zal aanhouden, ook kan het gaan vriezen, daarom adviseert de politie om niet de weg op te gaan als dit niet nodig is. Moet u toch de weg op pas dan uw rijgedrag en snelheid aan.