Zondag tussen 13.15 uur en 17.00 uur vonden een tiental aanrijding plaats. Op het traject Heerenveen – Joure werden 6 ongevallen gemeld, waarbij 29 voertuigen betrokken waren. Een zestal gewonden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek voor behandeling. Meest rug- en nekletsel Dit was aan de noordelijke zijde van de weg. Op de zuidelijke zijde vond ook een aanrijding plaats. Hier werd een persoon per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Hierbij waren 2 voertuigen betrokken. De weg werd in zijn geheel afgezet en het verkeer werd omgeleid bij de afslag Oudehaske en Joure. Arriva verzorgde het vervoer van de overige personen naar Haje in Joure. Tussen 15.15 uur en 17.00 uur vonden een drietal aanrijdingen plaats op het wegvak Sneek – Joure. Hierbij waren een zestal voertuigen betrokken, waarvan 1 gewonde per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. In totaal waren een 37 voertuigen betrokken. Achttien politiemensen hebben de zaak geregeld en ongeveer een veertigtal overigen, zoals brandweer, bergers en ziekenvervoer. Om 17.00 uur werd de weg weer vrij gegeven. Oorzaak van de vele aanrijdingen was het gladde wegdek en de plotseling opkomende mistbanken.