De nacht van vrijdag op zaterdag is over het algemeen rustig verlopen. Afgezien van enkele incidenten of aanhoudingen heeft de politie het druk gehad met meldingen van carbidschieten, brandjes en vernielingen. Brievenbussen, stucwerk van woningen of gebouwen, prullenbakken of overig straatmeubilair, rioolkasten, kerstverlichting en verkeersborden raakten door vuurwerk vernield.
In vele plattelandsdorpen waren vreugdevuren ontstoken. In de diverse sporthallen, feesttenten, dorpshuizen, de Leeuwarder horeca en het FEC werd uitbundig feestgevierd en was geen sprake van overlast.
In de loop van de nacht vonden er onder de feestgangers enkele vechtpartijen of schermutselingen plaats. In sommige gevallen raakten hierbij enkele personen gewond. Grote incidenten bleven ook rond een later tijdstip uit.
Hieronder een sfeerimpressie van de nieuwjaarsviering in Frysl?n. Van sommige zaken ontbreekt nog informatie zoals bijvoorbeeld personalia van verdachten. Deze informatie is momenteel nog niet beschikbaar en zal met de publicatie van de volgende politieberichten aangevuld worden. In de loop van zaterdag volgt een tweede update met politieberichten.