De politie heeft na de jaarwisseling diverse meldingen en aangiften verwerkt die een relatie hebben met de oud- en nieuwviering. Deze zaken hebben op vrijdag of zaterdag plaatsgevonden. Hieronder een impressie van enkele voorvallen.

In Drachten heeft een 27-jarige Groninger aangifte gedaan van vernielingen aan zijn auto. De auto stond geparkeerd en raakte door vuurwerk beschadigd. In diverse polyesterdelen zijn gaten ontstaan. De schade is nog onbekend.
Een 50-jarige autobezitter uit Tzummarum deed ook aangifte van vernieling aan zijn voertuig. Er was een scheur in de voorruit ontstaan. Waarschijnlijk ten gevolge van carbidschieten in de nabijheid van de auto.
In Drachten deed een 48-jarige inwoner aangifte van een vermist konijnenhok en een afscheidingshek. De materialen zijn in de oudejaarsnacht weggenomen. Het afscheidingshek kwam uit de voortuin.
Een inwoner van Burgum deed melding van een vernielde ruit aan de voorzijde van zijn woning. Het glas is met een baksteen getroffen. Hij moet nog aangifte doen.
Tijdens een surveillance ontdekten agenten zaterdagochtend dat er twee ruiten van een supermarkt aan het Akkersplein te Heerenveen vernield zijn. Daarbij zijn tevens twee trays met cola (3×6 stuks per tray) weggenomen. Aangifte moet nog volgen.
Een 44-jarige inwoner van Anjum deed aangifte van vernieling van een ruit.
Een 46-jarige Heerenvener deed aangifte van vernielde tuinverlichting. De schade bedraagt ongeveer E 50,–.
Een 43-jarige inwoner van Sneek deed aangifte van een vermist tuinhekken. Daarnaast is een grasmaaier en een gevulde gereedschapskist uit een onafgesloten hok weggenomen.