Zaterdagavond rond 21.40 uur kreeg de politie een melding dat er een ongeval was gebeurd op de Pannenkoekendijk in Zwolle, maar dat de veroorzaker was doorgereden naar de A28 in de richting van Meppel.
Het bleek dat de man de parkeerplaats op de hoek Pannenkoekendijk/Katerdijk af was gereden. Toen hij de Pannenkoekendijk op wilde rijden sloeg hij direct linksaf, tegen het verkeer in. Daar veroorzaakte hij een aanrijding met een andere personenauto, maar reed vervolgens door.

De aangereden auto werd bestuurd door een 62-jarige man uit Zwolle. Hij bleef ongedeerd, maar zijn vrouw (leeftijd onbekend) raakte wel gewond. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Terwijl agenten hulpverleenden bij de aanrijding gingen anderen op zoek naar de veroorzaker.

De (zwaar beschadigde) auto werd aangetroffen op de A32 ter hoogte van de afrit Havelte (afslag 4).

De auto slingerde enorm. Op het moment dat de agenten hem in het oog kregen reed de automobilist op een uitvoegstrook, maar op het laatste moment bedacht hij zich en wilde hij weer de snelweg oprijden. Dit ging verkeerd. De auto reed tegen een verkeersbord en kwam tot stilstand.

De agenten hebben daarop de man uit de auto gehaald en hem aangehouden. Onderweg naar het bureau werd de man echter onwel waarop een ambulance werd gewaarschuwd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat hij nog niet bij kennis is geweest, is er nog geen kans geweest om de man te verhoren.