De brandweer van Appelscha werd zondagochtend omstreeks half 3 gealarmeerd voor een brand in een kuilbult achter een boerderij in Ravenswoud. Ter plaatse bleek ??n en ander behoorlijk te branden, in eerste instantie werd geprobeerd om uit een vlakbij gelegen sloot water te halen. Dit lukte niet omdat er te weinig water in stond, hierop moest helemaal voor aan de weg water worden gehaald. Zo’n beetje alle slangen die in de brandweerauto lagen moesten worden gebruikt om de afstand te overbruggen. Ook kwam er een graafmachine te hulp die de kuil uitelkaar haalde. Toch is men nog 3 uur bezig geweest om al het brandende kuil te blussen, hierna moesten alle slangen worden schoongespoten omdat alles onder de modder zat. Rond 6.00 uur was de brandweer weer terug op de kazerne. De oorzaak is waarschijnlijk broei.