Tussen donderdag 19.00 en vrijdag 01.00 uur werden tijdens een actie preventief fouilleren 220 personen gefouilleerd en 20 voertuigen gecontroleerd op de aanwezigheid van wapens en munitie. Tijdens de controle werden een 8-tal wapens categorie IV sub 7 in beslag genomen: twee afbreekmessen, vier opvouwbare messen, een valmes en een ijzeren ketting.
Naast een gebiedssurveillance (te voet) werd in de loop van de avond/nacht tevens overgegaan tot een statische voertuigcontrole o.a.ter hoogte van de Doelestraat.
Daarnaast werd eenmaal een Mini uitgeschreven ter zake artikel 447e WvSr (niet voldoen identificatieplicht). De verdachte was eerder tijdens de actie gecontroleerd en bleek in het bezit te zijn van een mes waarvoor hij eveneens een mini kreeg.
Verder werd op de Wirdumerdijk een 53-jarige bestuurder uit Leeuwarden van een personenauto aangehouden. De verdachte rolde zowat uit zijn auto. Aan het bureau blies hij 885 ugl, goed voor een rijverbod van 11 uur. Tevens is de man zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens bleek dat de verdachte nog 124 dagen moet zitten.