Donderdagmiddag, rond 17.00 uur, heeft de politie in een woning aan de Erica het levenloze lichaam van een man gevonden. De politie sluit een misdrijf niet uit. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. Momenteel wordt op de plaats delict een technisch onderzoek uitgevoerd. Donderdagavond is al gestart met het eerste buurtonderzoek wat in de loop van vandaag voortgezet wordt.
De politie stelt een onderzoek in en heeft inmiddels een groot rechercheteam (Team Grootschalig Optreden) van ruim twintig rechercheurs samengesteld.
In het kader van interregionale samenwerking tussen de drie Noordelijke politiekorpsen levert politie Drenthe ondersteuning. Het TGO Wolvega bestaat grotendeels uit rechercheurs van politie Drenthe waarbij sprake is van een nauwe samenwerking met politie Frysl?n.

[b]Update 1:[/b]
De vermoedelijke identiteit van het slachtoffer is een 53-jarige inwoner van Wolvega. De man is de bewoner van het pand aan de Erica waar de politie zijn stoffelijk overschot donderdagmiddag vond. Zo luidt de voorlopige conclusie van het politieonderzoek. Informatie uit het onderzoek op de plaats delict en het buurtonderzoek wijzen hierop. Daarnaast zijn aanwijzingen van familieleden van het slachtoffer voor de politie ook een reden voor deze voorlopige conclusie.
Het stoffelijk overschot van het slachtoffer wordt vrijdagavond naar een mortuarium te Assen gebracht. Zaterdagochtend verricht het Nederlands Forensisch Instituut te Den Haag sectie op het lichaam. De technische recherche heeft het onderzoek op de plaats delict vrijdag voortgezet. Het vaststellen van de identiteit van het slachtoffer had hierbij een hoge prioriteit. De conditie van het stoffelijk overschot heeft het politieonderzoek bemoeilijkt. Ook is er vrijdagmiddag een uitvoerig buurtonderzoek uitgevoerd. Hierbij zijn ongeveer zestig omwonenden in en rond de Erica door de politie bevraagd. Het onderzoek gaat door.

[b]Update 2:[/b]
Zaterdagochtend is in het Nederlands Forensisch Instituut te Den Haag sectie verricht op het stoffelijk overschot van het slachtoffer. Er is nu met zekerheid vastgesteld dat het slachtoffer een 53-jarige inwoner van Wolvega is die aan de Erica woonde. Ook dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven gekomen is. In het belang van het onderzoek doet de politie hierover op dit moment verder geen mededelingen. De officier van justitie heeft het lichaam inmiddels vrijgegeven.
Het buurtonderzoek in en rond de Erica is zaterdag grotendeels afgerond. In de loop van de dag zijn nog enkele woningen bezocht waarvan de bewoners eerder niet aanwezig waren. Het buurtonderzoek heeft wel informatie, maar nog geen directe verwijzingen naar een verdachte of verdachten opgeleverd.
De nabestaanden van het slachtoffer zijn door de politie op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in het onderzoek.
Het onderzoek richt zich op dit moment op de contacten van het slachtoffer. Verder is de politie op zoek naar een grijze Mercedes, type S 320 CDI met het kenteken 37-FD-PJ. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer beschikking had over dit voertuig.
De politie wil graag in contact komen met personen die het slachtoffer hebben gekend of meer informatie kunnen bieden over de grijze Mercedes.

Men kan telefonisch reageren via 0900 – 8844.
Wil men schriftelijk reageren, dan kan dat via het mailadres:

[img]http://www.112oosterwolde.nl/inc/index/secure.php?txt=tip2@friesland.politie.nl[/img]

Alle reacties worden vertrouwelijk en met zorg afgehandeld.
Het onderzoeksteam is inmiddels uitgebreid naar 35 rechercheurs. Het onderzoek gaat verder.

[b]update 3:[/b]
De vermiste grijze Mercedes, type S 320 CDI met het kenteken 37-FD-PJ is in de loop van dinsdag in Friesland gevonden. De wagen stond geparkeerd en was onbeheerd. De politie kwam de auto op het spoor door een tip uit Friesland. In het belang van het onderzoek worden geen mededelingen gedaan over de vindplaats van de Mercedes. De auto is inmiddels door de politie veilig gesteld en wordt onderzocht op sporen.
In verband met het onderzoek had politie Frysl?n de afgelopen dagen via een landelijke en regionaal persbericht een oproep gedaan over de vermiste Mercedes. Ook het landelijke tv-programma Opsporing Verzocht heeft maandagavond aandacht besteed aan de vermiste auto. Dit leidde tot eenenveertig reacties via Opsporing Verzocht.
Het onderzoek gaat door.