De politie heeft de afgelopen weken een onderzoek ingesteld naar diverse vernielingen en openlijke geweldplegingen rondom ’t Vlechtwerk te Noordwolde. In totaal zijn 8 personen aangehouden en verhoord. Het betreft hier een groep jongeren uit Noordwolde en omgeving in de leeftijd van 16 t/m 20 jaar. Van deze 8 verdachten zijn 6 inverzekering gesteld en voorgeleid bij de officier van justitie en de rechter-commissaris. De laatste heeft drie knapen in bewaringgesteld en deze direct geschorst onder voorwaarden. De politie verwacht binnenkort nog enkele jongeren aan de tand te voelen.

Rondom multifunctioneel centrum ’t Vlechtwerk te Noordwolde zijn de afgelopen maanden diverse vernielingen gepleegd door de groep jongeren. De vernielingen varieerden van vernielingen van ruiten, auto’s, fietsenrekken, mdf panelen tot brandstichting bij de brandweerkazerne. De groep opereerde in verschillende samenstelling. Met de vernielingen is voor vele duizenden euro’s schade aangericht. Naast de vernielingen werd veelvuldig overlast veroorzaakt door de groep. Zo werd de zandbak van de peuterspeelplaats verontreinigd door urinerende jeugd, kapotte bierflesjes en sigarettenpeuken. In het kader van de integrale veiligheid zal samen met de jongeren, de gebruikers van ’t Velchtwerk, de gemeente en de overlegvorm Tango/Bolero naar oplossingen worden gezocht om dit soort zinloze vernielingen in de toekomst te voorkomen.