Maandagavond omstreeks 20.00 uur werd de brandweer van Oosterwolde gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Rijweg kruising rondweg bij de volkstuinen. Omdat men aan het oefenen was moest snel het gebruikte materiaal worden opgepakt en werd er uitgerukt naar de Rijweg. Aangekomen bleek dat er een hokje met daarin bijenkorven in de brand stond. tijden het blussen kwam er veel rook van het brandje af maar het verkeer op de rondweg ondervond hier geen hinder van. Nadat men het geblust had keerde men terug naar de plek van de oefening om vanuit daar naar de kazerne te gaan.
Net toen men de watertank van de AS Oosterwolde had gevuld en de wagen in de kazerne wou zetten werden ze weer gealarmeerd. Een voorbijganger had gezien dat het vuur weer was opgelaaid en had de brandweer gealarmeerd. Deze kwam samen met de politie ter plaatse om het nogmaals te blussen. Nadat dit gedaan was keerde men voor de 2e maal terug naar de kazerne.
Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

[i]De witte pakken op de foto’s werden gedragen voor de oefening omdat het normale pak afgeeft.[/i]

[i]Foto 7 t/m 12: Klaas de Groot [/i]