Vanochtend (woensdag) om 06.10 uur kreeg de politie een melding dat het dak van een boerderij aan de Klidzerjocht was ingestort. Van de in totaal 120 koeien raakte geen enkele gewond. Een veearts was ter plaatse. De boer kreeg veel hulp uit de omgeving. De koeien staan knel onder het dak. De brandweer is aanwezig met het korps van Gorredijk en Beetsterzwaag, in totaal met 20 personeelsleden. De brandweer denkt dat de laatste koeien omstreeks 14.00 uur uit de boerderij zullen komen, om vervolgens naar elders te worden vervoerd, onder andere naar Oosterwolde en opvang in de buurt.
In het verlengde hiervan willen de brandweer een oproep doen aan eigenaren en bewoners van boerderijen om de sneeuw van de daken te halen, met name van veestallen en ligboxstallen. Het moge duidelijk zijn dat het gewicht van de sneeuw groot kan zijn en dus sneeuwvrije daken het beste zijn. De sneeuw kan dan vanaf de grond worden opgeruimd door middel van panlatten en een T-constructie. Zo kan de sneeuw rustig naar beneden worden getrokken. Het is niet aan te bevelen om zelf het dak op te gaan. Dan wordt het gewicht immers alleen maar groter.