Dinsdag heeft een oplettende inwoonster uit Assen melding gedaan van een verdachte situatie. De vrouw werd opgebeld door en man die zei te bellen in opdracht van de gemeente. De man deelde mee dat er een gaslek geconstateerd was onder de woning van de vrouw en dat zij haar woning gedurende een half uur moest verlaten. De suggestie werd gewekt dat de gemeente de verzekering over zou nemen gedurende de reparatie en daarom had de man enkele gegeven nodig, waaronder sieraden, oude meesters, contant geld etc. De politie wil mensen waarschuwen. Het gaat hierbij om een truc. Ook is het bekend dat deze man zich voordoet als medewerker van het bedrijf Essent. Mensen wordt aangeraden om hier niet op in te gaan. Nuts bedrijven en gemeenten werken nooit op deze wijze. Mocht er wel een medewerker aan de deur komen, vraagt u dan om een legitimatiebewijs.