Maandag omstreeks 21.30 uur werd gemeld dat een man gewond in een auto zat op de Pieter Stuyvesantweg in Sonnega. Ter plaatse trof de politie drie mannen aan. E?n van hen, een 34-jarige man uit Eindhoven, bloedde hevig aan zijn hals. Hij bleek een steekwond te hebben. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. De twee andere mannen, een 34-jarige man uit Sonnega en een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, gingen aanvankelijk als getuigen mee naar het bureau.
Uit het onderzoek kwam naar voren dat de beide mannen mogelijk iets met de mishandeling te maken hadden. Volgens getuigen hadden drie mannen ruzie gehad op de Omgang in Wolvega. Daarna waren ze in de eerder aangetroffen auto gestapt en kennelijk naar Sonnega gereden. Beide mannen zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Wat de aanleiding en de juiste toedracht is, is nog niet bekend.
De politie is in het bijzonder geinteresseerd in getuigen die de mannen of de vechtpartij op de Omgang hebben gezien. Getuigen kunnen zich melden op telefoonnummer 0900 8844.