Deze week houdt de regionale brandweer Friesland op drie avonden een oefening grote brand met peloton inzet en groot watertransport bij houtverwerkingsbedrijf “Allspan Animal Bedding” en transportbedrijf Boonstra aan de Leeksterweg in Haulerwijk. In het houtverwerkingsbedrijf woedt een grote brand en er zijn nog 2 gewonden in het pand vermist. De taak van de aanwezige brandweer is de slachtoffers vinden en in veiligheid stellen en het bedwingen van de brand. Omdat het om een grote brand gaat zijn ook een VC met Commandobak, HOVD, ROGS en diverse mensen van gemeente terplaatse. Tijdens de oefening van woensdag gingen er diverse dingen mis. Zo werd de dompelpomp die voor water moest zorgen in het verkeerde kanaal gegooid. Gevolg was dat de slang dwars door Haulerwijk kwam te liggen en het terrein maar net haalde.

[b]Aanvullingen kunnen volgen in de loop van donderdag.[/b]

[i]De foto’s bij dit artikel zijn van dinsdag 26-04-2005.[/i]

[u][i][url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=14&newsid=368]Deel 1 van de foto’s van woensdag 27-04-2005 staan hier.{gemaakt door 112oosterwolde)[/url][/i][/u]
[u][i][url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=14&newsid=371]Deel 2 van de foto’s van woensdag 27-04-2005 staan hier.(gemaakt door Klaas de Groot)[/url][/i][/u]