Zaterdagmiddag rond twee uur werd het brandweerkorps van Oosterwolde gealarmeerd voor brand in een schuur bij een boerderij aan de Pegge in Donkerbroek. Bij aankomst van de 1e TS sloegen de vlammen al door het dak van de schuur heen. Direct werd begonnen met het opbouwen van een wateraanvoer omdat de brand zich in een afgelegen gebied bevond. De HV kwam met de MSA ter plaatse en deze zorgde ervoor dat er via een nabij gelegen brandkraan water werd gewonnen. Dit bleek echter niet voldoende te zijn, en hierop werd de AS-Regio die inmiddels ook ter plaatse was bij het klein diep geplaatst, de brandweer van Haulerwijk was inmiddels ook gealarmeerd om samen met de AS-Regio waterwinning in aanjaag verband aan te leggen. Toen men dit eenmaal had gerealiseerd bleek dat de druk bij de TS van Haulerwijk te laag was en hierop werden uit de kazerne extra slangen gehaald om zo een dubbele watertoevoer vanaf de 1e naar de 2e TS te krijgen. Tijdens de brand stortte een deel van de loods in. Omdat het hooi betrof moest men het met een tractor helemaal uit elkaar trekken om het goed te kunnen blussen. De politie was ter plaatse en zette de weg af, later plaatste de gemeente borden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.