Zaterdag omstreeks 20.00 uur rijdt een 37-jarige automobilist over de Vaart ZZ, vanuit de richting Smilde, gaand in de richting van Appelscha. Voor hem rijdt een 19-jarige automobilist uit Appelscha. Na een bocht naar links haalt de 37-jarige de 19-jarige in. Aan de linkerkant van de weg stond een auto geparkeerd, die waarschijnlijk niet is opgemerkt door de 37-jarige. De automobilist rijdt met volle snelheid op de achterzijde van de geparkeerde auto. Na de klap reed de auto nog circa 100 meter stuurloos door, om in een voortuin van een woning tot stilstand te komen. De auto die ingehaald werd liep geen schade op, de andere twee waren totaal vernield. De bestuurder raakte gewond aan voet en hoofd. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis in Assen overgebracht. Bergingsbedrijf Broekhuizen uit Donkerbroek zorgde voor de afvoer van de voertuigen.