Zaterdag om 03.06 uur krijgt de politie een melding van een zware aanrijding op de Opperbuorren / Opperhaudmare. Ter plaatse wordt een auto aangetroffen, die tegen een boom was gebotst. In de auto bevond zich een 21-jarige automobilist uit Ureterp. Het slachtoffer is door de brandweer bevrijd en overgebracht naar het ziekenhuis van Drachten, even later naar het UMCG te Groningen. Zijn toestand is uiterst zorgelijk. Door de GGD Groningen is een bloedproef uitgevoerd. Uit een eerste sporenonderzoek blijkt dat de auto uit de richting van de Loksleane kwam en ging in de richting van de Opperhaudmare. Het slachtoffer heeft kort voor de botsing, komend uit een flauwe bocht naar rechts, aan de linkerkant van de weg gereden. Vermoedelijk heeft de bestuurder daarna een stuurcorrectie gemaakt. Hierna is het voertuig met een behoorlijke snelheid tegen een boom gebotst. Het slachtoffer is in de loop van zaterdag aan zijn verwondingen overleden.